Ture

5eplats

Årets Border 2009 5:e Plats JUNKL

Namn: SE VCH GK Gka Catjings Don’t Drink And Drive
Tilltalsnamn: Ture
Smeknamn: Turisen, Turebus, Tura, Spermien (när han var liten)
Ras: Borderterrier
Regnr: S42245/2008
Född: 11 maj 2008
Uppfödare: Catjings kennel i Motala
Bor: Visby
Höfter:
Armbågar:
Gillar: Whiskey, rulla runt på äckliga fläckar på marken, äta harpluttar och kattskit.
Gillar inte: När matte går hemifrån
Äter: Vom og Hundemat blandat med BARF
Intressen: Allt som gör livet glatt!
Meriter: 2010 Viltspårschampion, 2011 gjort godkänt MH, 2011 GKA (godkänd karaktär i gryt), 2012 Reserv-Cert
Vikt: 7,3 kg
Mått: 43cm runt bröstkorgen
Intresserad av Ture i avel? Kontakta mig på pernilla.rudin@telia.com eller 0730-602688

Vem är Ture 2011?
Nu har det gått ett bra tag sedan jag skrev om Ture här på sidan och en hel del har hänt. Ture har växt till sig och visat sig bli en liten hane, vikt 7,3kg och 43 cm runt bröstkorgen.
Hösten 2010 lyckades vi med att ta sista 1:an i Öppenklass i Viltspår och han blev Champion 🙂
I början på Juni var vi på grytläger på fastlandet och Ture fick testa på detta. Efter en liten stund tände han till och skällde på bra mot grävlingen. Andra träningen på eftermiddagen visste han redan vad han skulle göra. Det vi har kvar att träna är gångarna sen kan han starta på ett karaktärprov. Tyvärr måste vi ju ta oss till fastlandet för att träna med grävling men i sommar ska vi bygga lite gångar här hemma och träna. Vi har som mål att kunna göra en start till hösten, ett mål som jag tror vi kan uppnå. Förhoppningsvis kan han även starta i apportering.
I dagsläget väntar vi med spänning på att Daisy ska gå klart sin dräktighet. Hon är var på ultraljud den 16 Juni och valpar väntas v29. Ture ska även betäcka Embla från kennel Duzznizz, en parning vi gör om då det oturligt förra gången inte blev några valpar.
Både Daisy och Embla ligger tillsammans med Ture på en inavlesgrad på 0,4% så det ska bli väldigt spännande att se vad han lämnar. Vi håller tummarna för att allt går vägen!

Oktober 2011
Ture har nu fått sin första valpkull med Daisy, det blev en tik och tre hanar. Ska bli väldigt roligt att följa dom. Tyvärr gick inte parningen med Embla lika bra, det var två valpar men ingen överlevde. 😦
Ture har varit på fastlandet och startat i karaktären i Gryt med godkänt resultat så nu har han GKA (godkänd karaktär i gryt).
Husse har fått en ritning med gångar så vi ska träna det i höst/vinter och hoppas på start i anlag på grytlägret till våren/sommaren. Jag hoppas även på att han ska klara apportering av grävling.

Vem är Ture?
Vi håller på att lära känna denna lilla krabat. Det vi har sett hittills är helt underbart. Vilken hund vi har fått tag i. Vilken underbar uppfödare Pia är som har gjort ett bra jobb med valparna inom dom blev leveransklara.
Han har humör, men det vore väl konstigt annars han är ju en terrier!
Ture har nu växt på sig och blivit hela 14 månader. Vi har provat på lite utställning och gått kurs i viltspår hos Taxklubben här på Gotland. 090530 klarat Ture sitt anlagsprov och den 21/9 tog han sitt första pris i Öppenklass på SSRK:s ordinarie prov i Sjonhem. Det slutgiltiga målet är att han ska bli Viltspårschampinjon!
Ture tycker viltspår är jätte roligt!
I juli 2009 gick vi en grundkurs i Rallylydnad, vi hade bjudit hit Lena Brav från fastlandet som kom och höll en kurs för åtta deltagare. Kursen var väldigt bra och Lena är en super duktig lärare!

Klickerträning är något som ligger mig varmt om hjärtat så vi tränar efter den filosofin. Dock har vi haft ganska mycket problem då Ture gärna ljudar och tjuter när han blir frustrerad. Jag har fått gnugga geniknölarna, sökt på Internet och rannsakat mig själv så efter ett längre uppehåll är vi nu på gång igen.

Skulle gärna vilja gå en grundkurs i agility med Ture, får se om vi hittar någon som vi kan komma med på, tror det skulle vara något han tycker väldigt mycket om.
Ture är en underbar hund att äga och umgås med. Jag ångar inte mitt val av ny ras. Han är lagom i sin storlek och ganska tuff. Han är glad och social både mot folk och hundar. Han gillar whiskey, vilket kanske är ganska självklart när man kommer från gränsen (border) mellan England och Skottland. 😉

Tusen tack Pia för att jag har fått chansen att få äga och förvalta denna underbara hund!

Ture_uppstalld01
Augusti 2009

Kurser som Ture har gått:

  • Viltspårskurs med Gotlands Taxklubb – våren 2009
  • Grundkurs i Rallylydnad – juli 2009
  • Grytläger i Stjärnvik maj/juni 2011

20130616-170917.jpg
Ture Juni 2013