Lukas


Huvudkudde vill jag gärna ha.

Min älskade Lukas är numera en Änglahund. Han springer fritt uppe på andra sidan Regnbågsbron med en del av sina syskon och sin älskade Birka.
Hans hjärta orkade inte och började svikta. Han fick medicin ett tag och tillslut tog jag det oegoistiska beslutet att låta min älskade vän och stora kärlek få slippa lida och somna in.
Den 20/6-2013 åkte vi till Håkan Onsjö i Fröjel och han somnade lugnt in på hans fina gård.
Lukas har verkligen lärt mig mycket om att ha hund.
Han var min första hund och mer busig valp får man nog leta efter.
Han var freden själv, älskade allt och alla!
Han fattas mig något oerhört!!
Vila i frid älskade Buppen så ses vi vid Regnbågsbron ❤

Namn: Besure’s Dream Boy
Tilltalsnamn: Lukas
Smeknamn: Lukisen, Labradåren, jä*la skithund
Ras: Labrador Retriever
Regnr: S36949/2001
Född: 8 maj 2001
Uppfödare: Besure’s kennel på Gotland
Bor: Visby
Höfter: A & B
Armbågar: UA
Gillar: Just nu är det att trampa runt i högt gräs och bita i det höga gräset samtidigt, gärna sprätta lite oxå.
Gillar inte: att bli stucken på nosen och kartonger som flyger på rumpan när det blåser ute
Äter: Vom og Hundemat blandat med BARF
Intressen: Äta gräs & Jaga katter men att spåra och träna är oxå stora favoriter.

Vem är Lukas?
Han föddes i Lau, en liten socken på sydöstra delen av Gotland.
Dom är fem syskon, alla är gula, 4 hanar och 1 tik.
Från början hade jag bestämt mig för en Golden Retriever men just denna sommar gick nästan alla tikar tomma eller så var alla valpar bokade i kullen. Det hela slutade men en Gul Labbe istället, så nära en Golden man kan komma? 😉

Lukas var ett riktigt pain in the as som valp, han sov nästan aldrig och tuggade på ALLT! Han har alltid varit morgonpigg, till min stora sorg eftersom jag är en kvällsmänniska. Lukas går oftast och lägger sig vid 20-tiden på kvällen. Är det en kissrunda som sker efter så studsar han så klart upp men annars ska man sova enligt honom. En del skulle nog säga att han har dresserat mig väl under alla dessa år för nu vaknar jag faktiskt tidigt jag med, vad har man för val när man får skor i huvet och tassar som slår en? Det tog väl ungefär 4 år innan jag gav upp och slutade vara arg varje morgon.

Han har en lång lista på sönder bitna saker, tur det finns försäkringsbolag ibland 🙂

Några kurser har vi hunnit med under årens lopp:

  • Valpkurs
  • Lydnad 1
  • Jakt
  • BSL

Lukas har även provat på viltspår vilket är toppen kul enligt honom, tyvärr får inte Matte ta körkort så det där med att lägga spår har inte blivit så frekvent som Lukas skulle ha velat.

Vi har tävlat i Lydnad 1 och fixat ett första pris. Tyvärr så fick vi lägga den karriären på hyllan när Lukas fick Ehrlichias i augusti 2004, den har kommit tillbaka i skov och jag bestämde mig därför för att kastrera honom 2006 då han oftast innan ett skov blev översexuell. Peppar peppar så har detta fungerat och inga skov har kommit. Kastreringen har dock gjort att han hatar att gå i koppel, jag får dra honom med mig. Han har även tappat den hel del muskelmassa plus att han lättare lägger på sig lite.

Oktober 2011
Lukas hänger med, vissa dagar är lite tyngre än andra men nu när hösten har kommit så är han gladare och piggare! Sommaren har aldrig varit Lukas grej, han avskyr värme.
Ibland är han väldigt döv och vet inte alls hur man lyder medan han ibland kan höra att man bara tänker tanken att gå till köket och ta sig något gott.
Han har på senare tiden blivit förste slakskrensare! Mums om ni frågar honom 😉